Gebiedsontwikkeling Wognum Noord

Wonen in een wijk met veel water en groen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik. Op deze attractieve en centraal gelegen locatie staan de woonwensen van de toekomstige bewoners centraal. De nieuwe wijk krijgt een prachtig aanzien en versterkt Wognum met markante gebouwen in een landschappelijke setting. De nieuwe wijk geeft Wognum “smoel”, een entree om trots op te zijn. Dat is wonen in Wognum Noord!

1. PowerPoint presentatie Raadscommissie 6-7-2023
2. Boekje Vollmer & Partners gebiedsontwikkeling Wognum Noord 

Binnenkort start de ontwikkeling voor deze locatie. Help nu mee om te bepalen hoe de wijk er straks uit komt te zien, vul de enquête in en wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Wat gaat er gebeuren?

Doe mee met het wensenonderzoek en help mee aan de totstandkoming van deze toekomstige wijk.

In de komende 10 jaar kan een gebiedsontwikkeling tot stand komen, van circa 640 woningen dat gefaseerd op onze locatie Wognum Noord gerealiseerd kan worden. Hiervan kunnen dan jaarlijks minimaal 20 koopwoningen voor starters in het betaalbare segment worden ontwikkeld en gebouwd.

Het College wil door met Wognum Noord (plan de Commandeur)
Bij u is de locatie aan de noordkant van Wognum, bekend onder de naam plan de Commandeur. Vanaf nu wordt gesproken over plan Wognum Noord. De gemeente Medemblik heeft een grondige vergelijking van verschillende gebiedsontwikkelingen in Wognum uitgevoerd. Op basis daarvan hebben zij aangegeven om verder door te willen met de planontwikkeling van deze locatie. Wognum Noord is een ontwikkeling van combinatie USP Vastgoed, Kuin Vastgoed Ontwikkeling, Klok Groep en VBM Ontwikkeling, de gezamenlijke eigenaren van plangebied Wognum Noord.

Een entree om trots op te zijn
De nieuwe wijk Wognum Noord geeft Wognum “smoel”. Een prachtig aanzien met veel water, groen en markante gebouwen in een langschappelijke setting met natuurlijke randen. Langs de grens met de Nieuweweg en AC de Graafweg is een groenzone voorzien met daar waar nodig een verhoging met mogelijk een doorzichtig geluidsscherm. Door een zachte overgang naar het dorpslint krijgt de wijk langs de Westeinderweg/Kerkstraat een kleinschalig karakter. Een nieuwe duurzame woonwijk met ruimte voor verschillende voorzieningen zoals natuur en recreatie. Er is uiteraard ook veel aandacht voor klimaatadaptie, natuur inclusiviteit en duurzaamheid.

De centrumvoorzieningen van Wognum zijn vanuit de nieuwe wijk met de fiets en te voet goed te bereiken. Zo komt er onder andere een fietsverbindingen die aansluit op de Westeinderweg/Kerkstraat en een aansluiting op het fietspad langs de N241 (A.C. de Graafweg). Er komt een uitstekende ontsluiting voor autoverkeer op een nog nieuw aan te leggen verbinding met  de Nieuweweg. Deze ontsluiting wordt tijdens de aanleg van de wijk ook gebruikt voor het bouwverkeer, waardoor er nagenoeg geen verkeersdruk komt te liggen op het bestaande wegennet van Wognum. Tevens wordt het plan ontsloten op de Westeinderweg/Kerkstraat. Een zo mogelijk directe aansluiting op de A.C. de Graafweg is een prachtige kans om ook van die zijde van Wognum te ontsluiten en van verkeer te ontlasten.

Inwoners van Wognum krijgen voorrang
Het plan bestaat uit circa 640 woningen waarvan de eerste 233 woningen tot en met 2029 gerealiseerd worden. In ieder geval worden er jaarlijks minimaal 20 koopwoningen ontwikkeld in het betaalbare segment voor starters uit Wognum. In de periode na 2029 zal worden gekeken naar welk woningtype op dat moment veel vraag is. Nu zijn dat vooral betaalbare koopwoningen voor onder meer starters, jonge gezinnen en senioren. Voor de sociale woningen in het plan gaan wij een samenwerking aan met een woningbouwcoöperatie.

Hoe nu verder
Zoals aangegeven mogen wij komende donderdagavond onze plannen aan de gemeenteraad van Medemblik presenteren. Wij laten dan een uitwerking van ons plan voor Wognum Noord zien. Hierbij geven wij een visie op de indeling en de potentie van het gebied. Maar ook geven wij een toelichting op de verkeers- en bodemonderzoeken die wij al ten behoeve van Wognum Noord hebben laten uitvoeren.

Een definitief eindbeeld is nog niet te schetsen. Dit gebeurt pas wanneer, binnen het gemeentelijk besluitvormingsproces, de uitgangpunten voor de ontwikkeling verder zijn vastgelegd. Ook vinden wij het belangrijk om in dit proces de toekomstige bewoners, huidige omwonenden en andere belanghebbenden te betrekken en hun ideeën te vernemen.

Wel is duidelijk dat Wognum Noord op korte termijn een aantal unieke mogelijkheden biedt om aan de wenselijke en noodzakelijke kwalitatieve uitbreiding van de woningvoorraad voor de kern Wognum te voldoen.

Locatie

“Wognum Noord ligt landelijk, centraal ten opzichte van Hoorn, Alkmaar en Amsterdam!”

Rijkgeschakeerd gebied

Westfriesland is een rijkgeschakeerd gebied en een mooie regio om in te wonen. U vindt hier oude polders met statige boerderijen en karakteristieke molens in een waterrijke en groene omgeving.

Het centrum van Wognum met haar voorzieningen zijn goed bereikbaar. Op zoek naar meer winkelaanbod? Binnen 15 minuten staat u in hartje Hoorn. Zelfs Amsterdam is vanuit Wognum prima te bereiken, in een halfuurtje bent u op de ring A10.

Voorts liggen trotse steden zoals Alkmaar, Schagen, Hoorn en Enkhuizen, waar u gemakkelijk heen rijdt (auto, fietst of openbaar vervoer).

Kortom een ideale plek om te wonen. 

Locatie

“Wognum Noord ligt landelijk, centraal ten opzichte van Hoorn, Alkmaar en Amsterdam!”

Rijkgeschakeerd gebied

Westfriesland is een rijkgeschakeerd gebied en een mooie regio om in te wonen. U vindt hier oude polders met statige boerderijen en karakteristieke molens in een waterrijke en groene omgeving.

Het centrum van Wognum met haar voorzieningen zijn goed bereikbaar. Op zoek naar meer winkelaanbod? Binnen 15 minuten staat u in hartje Hoorn. Zelfs Amsterdam is vanuit Wognum prima te bereiken, in een halfuurtje bent u op de ring A10.

Voorts liggen trotse steden zoals Alkmaar, Schagen, Hoorn en Enkhuizen, waar u gemakkelijk heen rijdt (auto, fietst of openbaar vervoer).

Kortom een ideale plek om te wonen. 

Nieuws

De gemeenteraad kiest unaniem voor Wognum-Noord
De gemeenteraad kiest unaniem voor Wognum-Noord

19 juli 2023

Wognum Noord gepresenteerd aan de Gemeenteraad
Wognum Noord gepresenteerd aan de Gemeenteraad

7 juli 2023

Het College wil door met plan Wognum Noord
Het College wil door met plan Wognum Noord

3 juli 2023

De enquête

Hoe wilt u wonen? Laat het ons weten!

woonwensen! Vul de enquête in en laat uw voorkeuren achter.

In de enquête stellen we een aantal gerichte vragen aan u. Uw input wordt alleen gebruikt voor dit project én maken we het mogelijk dat u periodiek op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.

De gegevens die u invult maken het mogelijk om een woningbouwplan te maken dat tegemoet komt aan de wensen en het budget van woningzoekenden. Dat kan dus zijn op het vlak van prijs, maar ook in de vorm van gewenste bouwstijl, grootte van de woning en inrichting van het gehele plangebied.

*Om de enquête in te kunnen vullen vragen we u om een account aan te maken zodat we zeker weten dat u ook een echt persoon bent. Zo blijft de respons op de enquête zuiver en kunnen we met de resultaten iets maken wat geïnteresseerden ook echt willen. We gebruiken uw gegevens alleen voor dit project en om u op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen op de locatie. Uitschrijven of verwijderen van gegevens kan op elk moment, kijk voor meer informatie in het privacy statement. Deze website is niet verbonden aan de gemeente Medemblik.

Persoonsgegevens
Aanhef:
 
 
 
 
Adresgegevens
 
Voorbeeld: 1234AB
Voorbeeld: 23
Voorbeeld: A
 
 
Contactgegevens
Voorbeeld: naam@domein.nl
Voorbeeld: 0612345678
Voorbeeld: 053 1234567
Typ hier een bericht of opmerking
 

Over ons

De prachtige locatie van Wognum Noord is in handen van de ontwikkelaars USP Vastgoed, Kuin Vastgoedontwikkeling, Van de Klok en VBM Ontwikkeling. Deze vier ontwikkelaars hebben samen een schat aan ervaring met kwalitatieve en karakteristieke woningbouwprojecten in onder andere Noord-Holland. USP Vastgoed en Klok Ontwikkeling werkten al eerder samen in de Ontwikkelingscombinatie USP- Klok en ontfermen zich dit keer samen met Kuin Vastgoedontwikkeling en VBM Ontwikkeling over de ontwikkeling van dit gebied van plan Wognum Noord.

Kuin Vastgoedontwikkeling

Kuin begon als klein familiebedrijf en groeide uit tot belangrijke Westfriese speler binnen de vastgoed- en bouwwereld. Met ruim 75 medewerkers staat Kuin als een huis. Op een stevig fundament ontwikkelen en bouwen we samen aan projecten om in te wonen en te werken. Ons team is flexibel en we werken met vaste architecten en leveranciers. Daardoor kunnen we snel schakelen en voor u aan de slag.

Projectontwikkeling met lef en visie; dat is waar Kuin voor staat. Slim, verstandig en toekomstgericht. We ontwikkelen nieuwbouwprojecten en transformeren inbreilocaties tot plezierige bewoonbare plekken. U vindt onze projecten met name in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland.

KlokGroep

Nederland staat bol van traditie én innovatie. Een fijn land om in te leven. Want hoe druk bevolkt ons kleine landje ook is, de ontwikkelaars en bouwers van Nederland weten het toch voor elkaar te krijgen om kwalitatief goed wonen & leven bereikbaar te maken. Als KlokGroep pakken wij hierin graag de voortrekkersrol op. We denken verder en doen meer; de basis van onze brede dienstverlening. We zijn gespecialiseerd in het volledige traject: initiëren - ontwikkelen - bouwen - wonen - onderhouden - beheren. We bedienen onze opdrachtgevers in een continu proces en ontwikkelen steeds weer nieuwe bouw- en verduurzamingsconcepten. Innoveren is meer en meer onze tweede natuur. Daar leren we voortdurend van en het zorgt ervoor dat het geheel nog beter is dan de som der delen. Door onze specialismen kunnen we echt bijdragen aan een leven lang woon- en werkcomfort. Dat hoort bij ons, omdat we het met onze wendbare structuur, samen en transparant voor onze klanten regelen. Zo doen we dat bij KlokGroep.

USP Vastgoed

USP Vastgoed is een veelzijdige projectontwikkelaar. Het geheim van het succes zit voor een groot deel in een sterk ontwikkeld luisterend oor. Wij brengen in kaart wat bewoners en gebruikers van onze projecten willen en hebben een open dialoog met gemeenten en omwonenden. Daardoor kunnen wij daadwerkelijk ontwikkelen op maat en super efficiënt.
Wij hechten waarde aan kwaliteit en leggen de lat hoog. Daarom kiezen wij voor ieder project de beste partners. Van het initiëren en ontwikkelen van bouwplannen tot en met het selecteren van architecten, constructeurs, makelaars en bouwbedrijven, in iedere fase brengen wij de beste partijen bij elkaar. Dat leidt keer op keer tot mooie en haalbare projecten.

VBM Ontwikkeling

Een gedreven projectontwikkelaar met een gedegen traditie in de woningbouw. VBM Ontwikkeling is een familiebedrijf dat al zo’n 140 jaar bestaat en een begrip is in Noord-Holland. Oorspronkelijk was het een aannemingsbedrijf, maar in de jaren ’80 en ’90 verschoven de activiteiten van bouw naar ontwikkeling. Sinds eind jaren ’90 concentreert VBM Ontwikkeling zich uitsluitend op projectontwikkeling, waarbij de nadruk ligt om op doorlopende basis projecten met woningen op de markt te brengen.